Grote verkeerscontrole in havengebied Moerdijk

9 maanden geleden gepubliceerd

Een grote integrale verkeerscontrole is uitgevoerd in het havengebied van Moerdijk op donderdag 2 november. De controle is uitgevoerd door verschillende autoriteiten waaronder de Zeehavenpolitie Zeeland - West Brabant, politieteams van Roosendaal en Verkeer, de Douane, de Belastingdienst (autoheffingen), de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Koninklijke Marechaussee en de Dienst Wegverkeer (RDW).

Controle en bekeuringen

Motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee hebben voertuigen naar de controleplaats aan de Zuidelijke Randweg gebracht. In totaal zijn 40 voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Bij meerdere voertuigen werden overtredingen en misstanden geconstateerd. De politie schreef 11 bekeuringen uit voor onder andere het hebben van gladde banden, niet gezekerde lading, overbelading en een scheur in de voorruit.

Maatregelen

Sommige bekeuringen waren gekoppeld aan een maatregel. Zo moesten de gladde banden direct vervangen worden, zodat de voertuigen weer veilig de weg op konden. Bij een vrachtwagencombinatie werden zoveel technische gebreken geconstateerd dat deze niet meer verder mocht rijden. De chauffeur van dit voertuig had ook niet de vereiste code 95 op zijn rijbewijs bijgeschreven staan.

Belastingdienst en proces-verbalen

De Belastingdienst heeft twee keer proces-verbaal opgelegd voor het rijden met een voertuig met een buitenlands kenteken terwijl de eigenaar in Nederland is ingeschreven. Ook werd er een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet tonen van een kentekenbewijs bij het voeren van een handelaarskenteken.

Ondermijning

Naast het aanpakken van overtredingen en misstanden was de controle ook gericht op het verzamelen van informatie over ondermijnende criminaliteit. De autoriteiten werken intensief samen om ondermijning aan te pakken.