Bekeuringen uitgedeeld tijdens grote verkeers- en transportcontrole in havengebied Moerdijk

9 dagen geleden gepubliceerd

Tijdens een omvangrijke verkeers- en transportcontrole in het havengebied zijn op 2 april 54 voertuigen grondig gecontroleerd. Deze controle was een gezamenlijk initiatief van de Zeehavenpolitie Zeeland - West- Brabant, politieteam Roosendaal, de Douane, Koninklijke Marechaussee en de Dienst Wegverkeer (RDW).

Verkeersovertredingen en misstanden

Alle voertuigen werden naar een controleplaats aan de Zuidelijke Randweg gebracht en gecontroleerd door motorrijders van de politie en Koninklijke Marechaussee. Elke bestuurder onderging een alcohol- en drugstest. Er werden diverse overtredingen en misstanden geconstateerd bij verschillende voertuigen.

Eén van de bestuurders bleek onder invloed van verdovende middelen te rijden en had bovendien geen geldig rijbewijs. Deze verdachte kreeg voor alle overtredingen een proces-verbaal.

Bekeuringen

Er werden in totaal 8 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, waaronder het rijden zonder rijbewijs, uitstekende of scherpe delen aan een voertuig, gladde banden, defecte verlichting van een aanhangwagen en het hebben van een te donkere voorruit.

Douane controle

Douanemedewerkers hebben 20 combinaties met een mobiele scan gecontroleerd, maar vonden geen bijzonderheden. Wel werden er 14 sloffen Poolse sigaretten aangetroffen in een Pools voertuig. De douane nam deze sigaretten in beslag en de bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Gericht op ondermijning

Naast het aanpakken van overtredingen en misstanden, was de controle ook gericht op het verzamelen van informatie over ondermijnende criminaliteit. Er wordt intensief samengewerkt door de autoriteiten om ondermijning aan te pakken.