800 kilo cocaïne onderschept in vrachtwagen, chauffeur en bijrijder gearresteerd

9 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen zijn op donderdag 5 oktober 2023 gearresteerd nadat ze betrapt werden op het vervoeren van 800 kilogram cocaïne in hun vrachtwagen. De mannen, een 55-jarige Fransman en een 62-jarige Belg, werden aangehouden in Moerdijk na een tip van de Belgische politie. Het team van Fortius, een samenwerkingsinitiatief voor de aanpak van grote cocaïne-invoer, heeft de vrachtwagen geïdentificeerd en gestopt.

Verborgen tussen groente

De illegale lading werd ontdekt verborgen tussen groente in de vrachtwagen. Na hun arrestatie zijn beide mannen op vrijdagmiddag 6 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besliste dat de mannen langer in hechtenis zullen blijven. Het onderzoek naar de zaak wordt voortgezet en de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Samenwerking Fortius

Fortius is een samenwerking van de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, het Federaal Gerechtelijk Parket, het Landelijk Parket en de Landelijke Eenheid. De taskforce richt zich op de aanpak van grootschalige cocaïne-import via de haven van Antwerpen naar Nederland. Bij deze samenwerking zijn ook de Belgische en Nederlandse douane, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de regionale eenheden van de Nederlandse politie betrokken.